Home

Leidekken

Leidekken

Meer dan 35 jaar ervaring in leidekken
Specialist in natuurleien en kunstleien
Verduurzaam met indak zonnepanelen
Vorige slide
Volgende slide

Leidekken is een ambacht

Wij weten al meer dan 35 jaar dat leidekken een ambacht is. Dit betekent dat niet alleen de vakman zeer goed moet zijn, maar ook de materialen moeten van uitstekende kwaliteit zijn. Van nieuwbouw tot dakrenovatie, bij Leidekkersbedrijf Nijland bent u aan het juiste adres.

Leidekken

Natuurleien of kunstleien

Bij het leidekken worden de leien zorgvuldig en vakbekwaam op uw dak aangebracht, waardoor een hoogwaardige en duurzame dakbedekking ontstaat. Hierbij heeft u de keus uit natuurleien of kunstleien. Natuurleien worden al eeuwenlang gebruikt als dakbedekking. De leien worden gemaakt van natuursteen uit steengroeven, en niet gefabriceerd in een fabriek. Elke natuurlei heeft zijn eigen textuur en vorm, wat zorgt voor een natuurlijke en authentieke uitstraling van uw dak. Maar natuurleien bieden ook praktische voordelen zoals een levensduur van minimaal 80 jaar. Daarnaast heeft het duurzame materiaal een uitstekende weerstand tegen weersinvloeden zoals regen, wind en hitte (brandbestendig). Afhankelijk van de ligging en graden van het dak is het verstandig om uw dakbedekking regelmatig te onderhouden tegen mos en algen.

Als alternatief bieden we ook een kunstleien dakbedekking aan. Kunstleien worden gemaakt op basis van vezelcement en is te verkrijgen in verschillende kleuren. Net als natuurleien zijn kunstleien goed bestand tegen weersinvloeden, van hevige neerslag tot felle zon. Kunstleien zijn in aanschaf goedkoper dan natuurleien, maar ze hebben ook een minder lange levensduur (30 tot 35 jaar). Een dakbedekking van natuurlei gaat minimaal 80 jaar mee, waardoor natuurleien op de lange termijn een betere optie is voor uw portemonnee. Wilt u graag meer weten over de kosten van leidekken? Neem contact op voor een passend advies.

Bekijk het verschil

Natuurleien
Natuurleien
Natuurleien
Natuurleien
Vorige slide
Volgende slide
Kunstleien
Kunstleien
Kunstleien
Kunstleien
Vorige slide
Volgende slide

Wat zeggen onze klanten

Projecten

Gerealiseerde projecten

De afgelopen jaren hebben wij vele mooie projecten uitgevoerd, door heel Nederland. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn van leidekken. Veel voorkomend werk voor Leidekkersbedrijf Nijland is het renoveren van bestaande dakbedekkingen. Dit betekent dat wij de bestaande dakbedekking verwijderen, het dak eventueel opwaarderen door middel van nieuwe isolatie en nieuw houtwerk aanbrengen. In overleg met u kiezen wij de juiste lei om samen tot een schitterend resultaat te komen. Bezoek één van onze projecten om kennis te maken met ons vakwerk of bel direct voor het maken van een afspraak.

Mondzorgcentrum Leek
Kunstlei
Project in Laren
Natuurlei
Woning in Hoogeveen
Natuurlei
Woning in IJsselstein
Natuurlei

Wat zeggen onze klanten