Home

Asbest

Asbestleien verwijderen

Meer dan 35 jaar ervaring in leidekken
Specialist in natuurleien en kunstleien
Verduurzaam met indak zonnepanelen
Vorige slide
Volgende slide

Leidekken is een ambacht

Wij weten al meer dan 35 jaar dat leidekken een ambacht is. Dit betekent dat niet alleen de vakman zeer goed moet zijn, maar ook de materialen moeten van uitstekende kwaliteit zijn. Bij Leidekkersbedrijf Nijland bent u aan het juiste adres.
Diensten

Asbest leien saneren

Sinds 1993 is er in Nederland een verbod op asbesthoudende materialen. Dagelijks komen wij nog leien daken tegen met asbesthoudende leien van 1993 en ouder. Wanneer een woning (dak) gerealiseerd is voor 1992, dan kunt u er vanuit gaan dat er asbest in de leien is verwerkt. Wanneer het dak na 1992 is gerealiseerd, is het aan te raden om een stuk lei op te sturen naar een erkend lab om te laten testen op asbestvezels.

Voordat het asbest veilig wordt verwijderd, dient een saneerder dit te melden bij de gemeente en bij ISZW (Nederlandse arbeidsinspectie). De hoofdregel is dat alleen een gecertificeerd bedrijf asbest mag verwijderen. Een particulier mag dakleien niet zelf verwijderen. Omdat dakleien aan de bovenkant vaak gespijkerd zijn, is de kans op breuk groot. Leidekkersbedrijf Nijland werkt enkel en alleen met een gecertificeerd saneringsbedrijf. Na de werkzaamheden wordt het dak professioneel achtergelaten en indien nodig afzeilt.

Wat zeggen onze klanten

Wat zeggen onze klanten